Salterra

salterra logo

PRODUCTEN

Salterra | Alle Producten

Innovatieve en duurzame producten uit de zilte zone
op basis van zilte groenten en zeewier

Zeesla fijn, op land geteeld BIO 25 g

NIEUW!

Biologisch op land, in bassins geteeld, fijn zeesla zeewier. Te strooien als topping, smaakmaker en zoutalternatief over vele gerechten.

Zeesla heeft een intense zeesmaak, zoals mosselen.

Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten

Ingrediënten: 100% zeesla (Ulva lactuca)*
*van biologische oorsprong

eu-organic-logo-600x400_0

ZeekraalZilt fijn 50 g

Salterra Zeekraalzilt – fijne maling

# Meer zeekraal (38%) voor je euro
# Minder (60%) gebruikt plastic
# Makkelijker in gebruik (niet meer malen)
# Maatwerk mogelijk door doseer dop

En het blijft gewoon MMMM net zo lekker!

Salterra ZeekraalZilt – fijn 50g is 100% gedroogde
zeekraal, vol zilte mineralen uit zee en kwelder.
Kruidige, vezelrijke zoutvervanger.

ZeekraalZilt (grof in maalmolen) BIO 25 g

Terug van weggeweest, op veler verzoek: ZeekraalZilt gedroogd, grof in maalmolen.

Nu biologisch

ZeekraalZilt is de zoutvervanger van de toekomst, nu al verkrijgbaar. Deze geweldige kwelderplant geeft ieder gerecht een heerlijke zilte smaak. Het is Europese biologische 100% gedroogde zeekraal, vol zilte mineralen en daarmee een kruidige, vezelrijke zoutvervanger. Voor salade, vis, pizza en saus. Verpakt in een flesje met handige maaldop om door het fijn malen smaak en geur te versterken. Met 85% minder natrium dan zout.

Het zout in zeekraal is geen keukenzout; het is samengesteld uit een laag Na(Cl) gehalte en bevat daarnaast kalium, magnesium, calcium, ijzer, koper en mangaan. Zeekraal bevat tevens meer dan 60 polyfenolen

Ingredienten: 100% gedroogd zeekraal (Salicornia ramosissima)* * van biologische oorprong
eu-organic-logo-600x400_0

Wakame fijn, geteeld in Zeeland BIO 20 g

Deze wakame is door de Dutch Seaweed Group in de Oosterschelde (Schelphoek) biologisch geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen) en daarna bij lage temperaturen gedroogd.

Wakame is een heerlijk zilte smaakmaker die je bij vele gerechten op een eenvoudige manier kunt gebruiken. Strooi het als gezond zoutalternatief over al je gerechten. Kortom: gebruik eens zeewier in plaats van zout! Wel zo lekker, umami (de 5e smaak), en, met weinig natrium, zeker zo gezond!

Ingrediënten: 100% wakame gedroogd (Undaria pinnatifida) Herkomst: Nederland
eu-organic-logo-600x400_0

Keltisch Zeewierzout 55 g

Zilte mengeling van Keltisch zeezout en zeewier uit Guérande, Bretagne (dulse, zeesla, nori). Rijk aan kleur, smaak en geur. Deze 100% natuurlijke smaakmaker is heerlijk bij visgerechten, makkelijk te gebruiken door handige zoutmolen.

Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk ontgiftende werking. Het zeewier wordt regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen en is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact is gebleven.

Ingrediënten: Zeezout (90%), gedroogd zeewier
(10% dulse/Palmaria palmata, zeesla/Ulva spp., nori/ Porphyra spp.)

Keltisch Zeezout 70 g

Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand gewonnen in de zoutmoerassen van Guérande, Bretagne. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) en gedroogd om te gebruiken in een handige zoutmolen.

Het is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig zeezout is dus alleen het percentage vocht (ca 4% t.o.v. 6 à 7% voor vochtig zeezout).

Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex (sole)

Keltisch zeewierzout - gerookt 100 g

Ongeraffineerd, mineraalrijk grof Keltisch gedroogd zeezout uit Guerande (Bretagne, Frankrijk) met zeewier (zee-eik). Gerookt.

Ingrediënten: Bretons zeezout, zeewier (2% zee-eik / fucus)

Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten.

Te gebruiken om je gerechten een zilte rooksmaak te geven.

Dukkah BIO 60 g

Salterra biologische dukkah, een mix van noten en zaden met komijn en dulse zeewier, zonder toegevoegd zout. Als dip of als crunchy toevoeging aan rijst en salade. Salterra dukkah is een biologische mix van noten, zaden en specerijen die zijn oorsprong vindt in Egypte.

Het bijzondere van Salterra Dukkah is dat er zeewier aan toegevoegd is voor een licht
zilte en hartige smaak, zodat er geen zout nodig is.

Lekker over salades, door de rijst, als topping en als dip met brood en olijfolie.

eu-organic-logo-600x400_0

Mayonaise met wakame BIO 300 ml

Frisse smaakmaker met wakame zeewier. Een heerlijke zilte Mayonaise.

Ingrediënten:
Zonnebloemolie*, EI-geel*, 7,5% zeewier (wakame/Undaria pinnatifida)*, azijn*, MOSTERD*(water,azijn*, MOSTERDZAAD*, zout, kurkuma*), glucosestroop*, bindmiddel (Xantaangom)*, zout.

*= van biologische oorsprong.

Kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten.

Geproduceerd in Nederland

Ambachtelijk bereide biologische mayonaise,
met een zilte ondertoon van zeewier.
eu-organic-logo-600x400_0

Mosterd met wakame BIO 180 g

Biologische smaakmaker met grof gemalen mosterdzaad en wakame zeewier.

Ingrediënten: Water, mosterdzaad*, azijn*, 10% zeewier* (wakame / Undaria pinnatifida), zout
*van biologische oorsprong

Kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten.

Geproduceerd in Nederland

Ambachtelijk bereide biologische mosterd,
met een zilte ondertoon van zeewier.
eu-organic-logo-600x400_0

Azijn met zeeaster BIO 250 ml

Ambachtelijk bereide biologische azijn met zeeaster afkomstig van de kwelders bij de Waddenzee.

Ingredienten: Natuurazijn*, zeeaster (2%). 
*= van biologische oorsprong.

Smaak: zacht, fris en zilt

Allergenen:

Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten.

Koel en droog bewaren, na openen koel bewaren (4 – 7 °C)

Gebruik: Heerlijk als basis voor een vinaigrette samen met bijvoorbeeld Salterra zeegroentenolie.
eu-organic-logo-600x400_0

Zeegroentenolie 250 ml

Zeegroentenolie op basis van zonnebloemolie met zeegroenten en zeewier (zeesla, zee-eik en zeekraal).

Ingrediënten: Zonnebloemolie, 3% zeegroenten: zeesla (Ulva lactuca), zee-eik (Fucus serratus), zeekraal (salicornia)

Allergenen: Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten.

Koel en droog bewaren, na openen koel bewaren (4 – 7 °C)

Te gebruiken als dressing of in een vinaigrette over de salade of als dip met bijvoorbeeld stokbrood.

Pasta met algen en scharreleieren 250 g

Om het ei op een andere manier onder de aandacht te brengen maakt Aalshof verse eipasta’s. Deze pasta’s zijn in tegenstelling tot de gangbare pasta’s gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water.

Het is een pasta van 8 mm brede reepjes, waaraan algen zijn toegevoegd voor een licht zilte smaak en groene kleur. Eieren maken de pasta nog voedzamer en smakelijker

Heerlijke kleurrijke pasta op basis van durum tarwe, scharreleieren en algen.

Zeeuwse Zeewier Crisps 60 g

De zeewier akkers van Jan Kruijsse liggen in de Oosterschelde, een van de grootste natte natuurgebieden van Nederland.

Op de klok en de maan stromen deze akkers ieder etmaal twee keer vol met zuiver zeewater, dit heet eb en vloed en geeft Jan z’n werkdag aan, want alleen als het eb is kan Jan op een duurzame manier oogsten. Van het zeewier wordt met tapiocazetmeel chips gemaakt.

Dit heerlijk gezonde zeewierzoutje kan je eten als snack of als kroepoek bij de rijst. Serveer het bij een visje of gebruik het als toastje, bijvoorbeeld met zeewier tapenade.

Ingredienten: Tapiocazetmeel, 43% Oosterschelde zeewier (Knotswier / Ascodophyllum nodosum), zonnebloemolie, zeezout, kruiden, specerijen, azijn.

Crisps met een intense smaak van Oosterschelde
zeewier. 100% natuurlijk