Innovatieve en duurzame producten uit de zilte zone
op basis van zilte groenten en zeewier
NIEUW!
Biologisch op land, in bassins geteeld, fijn zeesla zeewier. Te strooien als topping, smaakmaker en zoutalternatief over vele gerechten.
Zeesla heeft een intense zeesmaak, zoals mosselen.
Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten
Salterra Zeekraalzilt – fijne maling
# Meer zeekraal (38%) voor je euro
# Minder (60%) gebruikt plastic
# Makkelijker in gebruik (niet meer malen)
# Maatwerk mogelijk door doseer dop
En het blijft gewoon MMMM net zo lekker!
Terug van weggeweest, op veler verzoek: ZeekraalZilt gedroogd, grof in maalmolen.
Nu biologisch
ZeekraalZilt is de zoutvervanger van de toekomst, nu al verkrijgbaar. Deze geweldige kwelderplant geeft ieder gerecht een heerlijke zilte smaak. Het is Europese biologische 100% gedroogde zeekraal, vol zilte mineralen en daarmee een kruidige, vezelrijke zoutvervanger. Voor salade, vis, pizza en saus. Verpakt in een flesje met handige maaldop om door het fijn malen smaak en geur te versterken. Met 85% minder natrium dan zout.
Het zout in zeekraal is geen keukenzout; het is samengesteld uit een laag Na(Cl) gehalte en bevat daarnaast kalium, magnesium, calcium, ijzer, koper en mangaan. Zeekraal bevat tevens meer dan 60 polyfenolen
Deze wakame is door de Dutch Seaweed Group in de Oosterschelde (Schelphoek) biologisch geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen) en daarna bij lage temperaturen gedroogd.
Wakame is een heerlijk zilte smaakmaker die je bij vele gerechten op een eenvoudige manier kunt gebruiken. Strooi het als gezond zoutalternatief over al je gerechten. Kortom: gebruik eens zeewier in plaats van zout! Wel zo lekker, umami (de 5e smaak), en, met weinig natrium, zeker zo gezond!
Zilte mengeling van Keltisch zeezout en zeewier uit Guérande, Bretagne (dulse, zeesla, nori). Rijk aan kleur, smaak en geur. Deze 100% natuurlijke smaakmaker is heerlijk bij visgerechten, makkelijk te gebruiken door handige zoutmolen.
Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk ontgiftende werking. Het zeewier wordt regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen en is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact is gebleven.
Ingrediënten: Zeezout (90%), gedroogd zeewier
(10% dulse/Palmaria palmata, zeesla/Ulva spp., nori/ Porphyra spp.)
Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand gewonnen in de zoutmoerassen van Guérande, Bretagne. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) en gedroogd om te gebruiken in een handige zoutmolen.
Het is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig zeezout is dus alleen het percentage vocht (ca 4% t.o.v. 6 à 7% voor vochtig zeezout).
Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex (sole)
Ongeraffineerd, mineraalrijk grof Keltisch gedroogd zeezout uit Guerande (Bretagne, Frankrijk) met zeewier (zee-eik). Gerookt.
Ingrediënten: Bretons zeezout, zeewier (2% zee-eik / fucus)
Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten.
Salterra biologische dukkah, een mix van noten en zaden met komijn en dulse zeewier, zonder toegevoegd zout. Als dip of als crunchy toevoeging aan rijst en salade. Salterra dukkah is een biologische mix van noten, zaden en specerijen die zijn oorsprong vindt in Egypte.
Het bijzondere van Salterra Dukkah is dat er zeewier aan toegevoegd is voor een licht
zilte en hartige smaak, zodat er geen zout nodig is.
Frisse smaakmaker met wakame zeewier. Een heerlijke zilte Mayonaise.
Ingrediënten:
Zonnebloemolie*, EI-geel*, 7,5% zeewier (wakame/Undaria pinnatifida)*, azijn*, MOSTERD*(water,azijn*, MOSTERDZAAD*, zout, kurkuma*), glucosestroop*, bindmiddel (Xantaangom)*, zout.
*= van biologische oorsprong.
Kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten.
Geproduceerd in Nederland
Biologische smaakmaker met grof gemalen mosterdzaad en wakame zeewier.
Ingrediënten:
Water, mosterdzaad*, azijn*, 10% zeewier* (wakame / Undaria
pinnatifida), zout
*van biologische oorsprong
Kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten.
Geproduceerd in Nederland
Ambachtelijk bereide biologische azijn met zeeaster afkomstig van de kwelders bij de Waddenzee.
Ingredienten: Natuurazijn*, zeeaster (2%).
*= van biologische oorsprong.
Smaak: zacht, fris en zilt
Allergenen:
Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten.
Koel en droog bewaren, na openen koel bewaren (4 – 7 °C)
Zeegroentenolie op basis van zonnebloemolie met zeegroenten en zeewier (zeesla, zee-eik en zeekraal).
Ingrediënten: Zonnebloemolie, 3% zeegroenten: zeesla (Ulva lactuca), zee-eik (Fucus serratus), zeekraal (salicornia)
Allergenen: Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten.
Koel en droog bewaren, na openen koel bewaren (4 – 7 °C)
Om het ei op een andere manier onder de aandacht te brengen maakt Aalshof verse eipasta’s. Deze pasta’s zijn in tegenstelling tot de gangbare pasta’s gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water.
Het is een pasta van 8 mm brede reepjes, waaraan algen zijn toegevoegd voor een licht zilte smaak en groene kleur. Eieren maken de pasta nog voedzamer en smakelijker
De zeewier akkers van Jan Kruijsse liggen in de Oosterschelde, een van de grootste natte natuurgebieden van Nederland.
Op de klok en de maan stromen deze akkers ieder etmaal twee keer vol met zuiver zeewater, dit heet eb en vloed en geeft Jan z’n werkdag aan, want alleen als het eb is kan Jan op een duurzame manier oogsten. Van het zeewier wordt met tapiocazetmeel chips gemaakt.
Dit heerlijk gezonde zeewierzoutje kan je eten als snack of als kroepoek bij de rijst. Serveer het bij een visje of gebruik het als toastje, bijvoorbeeld met zeewier tapenade.
Ingredienten: Tapiocazetmeel, 43% Oosterschelde zeewier (Knotswier / Ascodophyllum nodosum), zonnebloemolie, zeezout, kruiden, specerijen, azijn.